Świeże jedzenie dzięki kostkom lodu

Catering Gastronomia Restauracja

Dbanie o świeżość pożywienia, głównie w gastronomii, choć nie tylko, to kwestia zdrowia, ale także przepisów. Produkty spożywcze muszą być przechowywane w odpowiednich warunkach. Chodzi o sklepy, hotele czy restauracje i wiele innych obiektów. Właśnie dlatego znajdują się w nich chłodnie i różnorodne urządzenia do chłodzenia.

Wytwornica lodu ułatwi chłodzenie

Popularnym sposobem na przykład na schładzanie mięs czy ryb jest wykorzystywanie lodu. Dzięki niemu produkty mogą być eksponowane, przechowywane czy transportowane bez obaw o pogorszenie jakości. Skąd brać lód? Można wykorzystywać choćby wytwornice lodu łuskowego. To urządzenia, które są niezwykle przydatne w hotelach bądź lokalach gastronomicznych. Są także łatwo dostępne w wielu sklepach. Dlaczego akurat lód łuskowy? Ponieważ znakomicie dba o to, by zabezpieczyć żywność przed popsuciem. Jest to suchy i bardzo zimny lód, trudno się topi. Dzięki zastosowaniu właśnie lodu łuskowego żywność nie tylko jest dobrze zabezpieczona, ale też świetnie wygląda. Można to zauważyć choćby na witrynach sklepów, gdzie eksponowane są na przykład mięsa lub ryby.

Wytwornica lodu to świetna inwestycja. Przy zakupie warto zwrócić uwagę na to, z jakiego materiału są wykonane te urządzenia, czy pojawiają się informacje o braku wody albo zapełnieniu zbiornika łuskami. Duże znaczenie ma także wydajność tego typu urządzeń. W tym przypadku wszystko zależy od tego, do jakich celów i w jakich lokalach wykorzystuje się wytwornice. Warto podkreślić, że lód z tego typu maszyn można wykorzystać też podczas przygotowywania koktajli.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *